Myretuen

Myretuen er et bynaturrum, hvor der er plads til alle på tværs af alder og baggrund, uanset om man er lokal eller forbipasserende.

Myretuen er et bynaturrum, der fungerer både som et rum for formidling og forplejning, samtidig med at være et sted, hvor man kan hente forslag til besøg i naturen. Det ligger i skellet mellem by og vild natur, og bringer på den måde områdets beboere og andre besøgende tættere på naturen i Nordre Fælled.

Myretuen bliver ofte brugt som ramme for sociale mødesteder. Den er ofte besøgt af institutioner, foreninger, unge og familier, der nyder naturen på Nordre Fælled. Fx mødes Nordre Fælled Parkrun i Myretuen hver lørdag til en kop te eller kaffe efter deres ugentlige løbetur.

Her er der både toiletter, vandhaner og mulighed for at forberede og tilberede mad over bål, grill eller i pizzaovn.

Hvad er Myretuen til?


Myretuen inviterer dig som besøgende til at opbygge en naturudstilling i Myretuens hylder. Ligesom myrer samler fra naturen til opbygning af Myretuen, lægger husets mange hylder op til at blive fyldt med flotte udstillinger af det, du finder i naturen - det kunne være en flot sten, fjer eller gren, eller måske nogle helt almindelige ting, som du kan lave om til et slot eller et fantasidyr.

Kridttavlene i og omkring Myretuen giver idéer for ture i området og måske nogle udfordringer til naturoplevelser.

Kan jeg booke Myretuen?


Man kan ikke booke eller reservere Myretuen. Den er som udgangspunkt åben 24/7 og alle er velkomne til at bruge den. Hvis du planlægger en begivenhed for en gruppe i Myretuen, er det en god idé at kontakte Bysekretariatet, så de kan offentliggøre dine planer for andre. Af Bysekretariatet kan du også få forslag til aktiviteter eller booke grej til bål og grill eller til naturaktiviteter.

Hvorfor en Myretue?

Myretuen er et symbol på den måde, myrer bor i et stort fællesskab, men bruger den omkringliggende natur til at samle både ressourcer og viden til fællesskabet. På samme måde er Myretuen tænkt som et samlingssted for alle, der ønsker at bruge naturen til enten friluftsliv eller leg og læring. 

Partnerskabet bag

Det brede partnerskab, der står bag Myretuen og udviklingen af Nordre Fælled, består af Bysekretariatet, der varetager den boligsociale indsats i Randers, Randers Produktionshøjskole, Randers Kommune og Naturstyrelsen Kronjylland.

Arkitekturprisen 

I 2019 vandt Myreturen Randers Kommunes arkitekturpris. Læs mere om dommerkomiteens begrundelse for prisen på Randers Kommunes hjemmeside.

Lej et højbed

Har du grønne fingre eller bare lyst til at have din egen urtehave? Så er Myretuens højbede ved Nordre Fælled den perfekte mulighed for at få jord under neglene. 

Højbedene administreres af Bysekretariatet. Kontakt Jeppe K. Svendsen på jks@msbolig.dk eller telefon 42148605 for at høre mere om mulighederne for at leje et højbed eller komme på ventelisten.