Stor påskejagt dominerede Nordre Fælled

Hundredvis af børnefamilier lagde onsdag vejen forbi Nordre Fælled, hvor en ny påsketradition ude i naturen for familien begynder at tage form

Luften over Nordre Fælled var onsdag fyldt med glade børnestemmer på stierne omkring Myretuen, da Randers Kommunes påskejagt blev afviklet for andet år i træk.

Et initiativ som trods sin korte levetid allerede tegner sig som en regulær fuldtræffer.

”Vi fik idéen til påskejagten, fordi vi mente påsken var oplagt til en god familieaktivitet med masser af bevægelse ude i naturen. Nordre Fælled er oplagt til den slags med masser af plads til at bevæge sig på, og børnene elsker det,” sagde Jeppe K. Svendsen fra Bysekretariatet.

Hundredvis af familier var dukket op ved Myretuen til påskejagten, hvor børnene og deres forældre blev sendt ud på en jagt efter poster i det grønne, inden det hele blev afsluttet med et velfortjent påskeæg tilbage i Myretuen.

”Vi oplevede stor interesse for påskejagten sidste år, så vi var lidt spændte på, om vi kunne matche fremmødet i år. Det har igen været en fuldtræffer for børn og voksne,” sagde Jeppe K. Svendsen.

"Se nu er vi med i Ringenes Herre," lo en pige, da hun gik gennem den karakteristiske træ-ring ind til naturlegepladsen på Nordre Fælled.

"Vi kommer her tit på vores cykleture, når vejret er til det. Og da vi hørte om dette arrangement, så måtte vi forbi og se," sagde Florencia Pedrazzini, der havde taget sin datter Esmeralda med ud i det grønne.

"Sidste år var vi henne ved den lille sø og finde haletudser, og dem tog vi så med hjem og så dem vokse," sagde hun.

Efter veloverstået skattejagt i naturen kunne familierne hvile benene og lune sig omkring bål, hvor der blev ristet skumfiduser og spist kiks til.

Det er Bysekretariatet og Randers Kommune, der står bag påskejagt på Nordre Fælled sammen med Natur og Ungdom.