Børn har sat nye farver på kunstskoven

For tredje år i træk rykker kunsten ud i naturen efter nordbyens børn har hængt nye farverige kreationer op på Nordre Fælled.

Ny kunst i kunstskoven (Foto: Randers Kommune)

Så er der nye oplevelser til de nysgerrige og opsøgende gæster på Nordre Fælled.

For tredje år i træk har børn fra Nordbyen udsmykket kunstskoven med ny og farverig kunst. I de forgangne uger har børnehaver og fritidshjem arbejdet på at skabe kunst til skoven. Torsdag 16. maj 2024 blev institutionernes kreationer så samlet i et stort kunstværk, da hundredvis af små kunstværker blev hængt op på en rød snor, der var spændt ud mellem træerne. 

"Det, der er det mest fantastiske...? Det her er noget vi er fælles om," sagde Martin Hyldgaard Larsen, skoleder på Nørrevangsskolen i forbindelse med indvielsen af kunstskoven.

Først var børnehaverne i området forbi Nordre Fælled for at hænge deres kunstværker op. Senere på dagen kom fritidshjemmene og fuldendte helheden.

Projektet indgår i Al Verdens Kunst, der er et treårigt kunst- og kulturprojekt, der er støttet af Slots- og kulturstyrelsen med knap 1,2 mio. kr. Kunsten er centreret omkring Nordre Fælled og bygger på initiativer, der repræsenterer forskellige kunst- og kulturformer. Etableringen af kunstskoven i 2024 er sidste gang, hvor det bliver muligt at opleve børnekunst i det fri under Al Verdens Kunst.

Afslutningen markeres med en rød tråd, der binder alle kunstværkerne sammen i det grønne. 

I 2022 havde institutionerne ophængt koglekunst i træerne. Året efter blev en skov-ønskebrønd lavet af et 75 meter langt net spændt ud mellem træerne, hvor udsmykkede pinde blev smidt op. 

For at finde kunstskoven kan du gå ind på Nordre Fælled ved infoskuret på Kompagnivej og følge stien ligeud. Kunstskoven befinder sig tæt på verdensmåls-portalen

Du kan læse meget mere om Al verdens kunst her.