Ny vuggestue i Nordbyen skaber sammenhæng for familier

KFUM’s Institutioner på Glarbjergvej i Nordbyen indviede mandag den 14. november en ny vuggestue. Dermed har institutionen børn og unge fra 0-18 år under samme tag

Leder af KFUM’s Institutioner, Claus Kannegaard-Krogsholt.

Mandag den 14. november blev en ny vuggestue indviet i Nordbyen. KFUM’s Institutioner på Glarbjergvej rummer dermed både vuggestue, børnehave, fritidshjem og ungdomsklub. Det er den første institution i Randers Kommune, der huser børn og unge i alderen 0-18 år.

Til indvielsen fejrede børn, forældre, bestyrelser og personale sammen med borgmester, Torben Hansen, at de nu har mulighed for at skabe en rød tråd gennem barnets, den unges og familiens liv. Det skaber optimale muligheder for, at børnene og deres familier kan få et trygt og sammenhængende forløb, helt fra de er 0 til de er 18 år. Derfor skulle der heller ikke klippes snore over til indvielsen, men i stedet bindes en rød tråd.

Sammenhæng fremfor overgang

Den nye vuggestue har plads til 14 vuggestuebørn. Børnene starter i mindre grupper hen over november og december, så de stille og roligt kan få en god tilknytning til stedet og til pædagogerne. Der er indtil videre tilknyttet to pædagoger og to pædagogiske assistenter til vuggestuen. Noget af personalet kommer fra KFUM’s børnehave, så erfaring og de gode værdier bliver flyttet med over i den nye vuggestue.

”Vi går meget op i, at det er ”vores” børn vi har i huset, så alle kender hinanden, og vi ikke er så opdelt. Sådan skaber vi netop denne her røde tråd på tværs af vuggestue, børnehave, fritidshjem og ungdomsklub. Vi kender forældrene og de kender os, og det giver større tryghed. Med den nye vuggestue skaber vi sammenhæng fremfor overgang, og det er dét, der er så fantastisk ved det her,” siger leder af KFUM’s Institutioner, Claus Kannegaard-Krogsholt.

Fra beslutningen om at oprette en ny vuggestue blev godkendt i Byrådet til indvielsen, er der gået to måneder. Det har blandt andet kunnet lade sig gøre, fordi KFUM’s Institutioner hurtigt kunne renovere og flytte rundt på grupperne i huset.

De første seks børn startede i vuggestuen tirsdag den 15. november.